phone +36-56-512-530
email repulestudomany@uni-nke.hu

Adomány a könyvtárunknak

2015.09.11

Szerző: Törőcsik Tímea

Nagy öröm és megtiszteltetés érte a közelmúltban könyvtárunkat. Fekecs Gábor nyugalmazott hajómérnök, hobbiját tekintve a repülés szerelmese, felajánlotta évtizedeken át, kiváló ízléssel válogatott könyvgyűjteményét. Igazán szerencsésnek érezzük magunkat, hogy mi vehettük birtokba oly nagy szeretettel őrzött és gyarapított gyűjteményét, melyben olyan kuriózumokat is találhatunk, mint például az ismert repülős lap, a Magyar Szárnyak teljes első évfolyama.

RTK 2015

A könyvek fő témája természetesen a repülés, ezen belül igen széles palettán mozogva: világháborús harcászati elemzésektől kezdve, repüléstörténetet (közte Magyarországét is), a légi közlekedés mérföldköveit feldolgozó műveken át, a világ minden tájáról származó katonai és civil repülőgéptípusokat bemutató könyvek között válogathatunk. Ha egy kis kikapcsolódásra vágyna a kedves könyvtárlátogató, a szakmai könyvek mellett szépirodalmi repülős köteteket is böngészhet.

RTK 2015 RTK 2015 RTK 2015

Színessége mellett a gyűjtemény másik fő erénye, hogy a magyaron kívül, legnagyobb számban angol, de francia, német és olasz nyelven is találhatunk szakmai olvasnivalót. A könyvek listája külön is letölthető, de mostanra szerepelnek könyvtárunk adatbázisában is. Biztos vagyok benne, hogy az új könyvek között mindenki megtalálja amit keres, legyen az segítség szakdolgozathoz, TDK-hoz, tanításhoz vagy éppen kikapcsolódáshoz. Hasznos idõtöltést kívánok minden Kedves (jelenlegi és leendő) Olvasónknak!

Fotó: Törőcsik Tímea

Letölthető könyvlista (pdf)