phone +36-56-512-530
email repulestudomany@uni-nke.hu

A repülésirányítás kapujában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói

2019.04.17.

Szerző: Szabó Andrea

Harmad és negyedéves repülésirányító-jelöltek nyertek betekintést a katonai repülésirányítás, ez által a jövendőbeli hivatásuk szakmai berkeibe. A Katonai Üzemeltetés alapképzési szak Repülésirányító specializáció légiforgalmi és légvédelmi irányító hallgatóit csapatlátogatás keretében Veszprém, Pápa, Győr és Medina alakulatok fogadták.

Repirányítók

A gyakorlatorientált és hallgatóközpontú oktatást mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az irányító-jelöltek betekintést kaptak többek között a helyőrségek feladataiba, az alakulatok életébe. Első kézből tapasztalhatták meg a Légierő különböző szervezeteinél folyó szakmai munkát, az alkalmazott haditechnikai eszközök és rendszerek üzemeltetésével, kezelésével, alkalmazásával kapcsolatos kérdéseket. Mindez segítette megérteni és elmélyíteni a repülésirányító szakma mélységeit, kihívásait, még inkább elmélyíteni annak szépségeit.

Repirányítók

Szükségesnek tartom az ehhez hasonló tartalmú szakmai látogatásokat, hiszen páratlan lehetőséget nyújtanak az elméletben elsajátított ismeretek után, gyakorlati szakmai tapasztalatszerzésre, ezáltal ösztönzésre, motivációra és még újabb ismeretek szerzésére.

Köszönetemet szeretném kifejezni hallgatótársaim nevében is a fogadó alakulatok vezetőinek és a bemutatókon résztvevő szakembereknek a munkájukért.

Repirányítók Repirányítók